Mathew Leckie double posílá Austrálii do mistrovství světa posledních 16

Austrálie ohromila Dánsko – tým, který se ve světovém žebříčku FIFA umístil 28 nad Socceroos – a dosáhlo vyřazovací fáze mistrovství světa díky skvělému gólu Mathewa Leckieho, který zajistil vítězství 1:0. Pro lidi v Fotbalové dresy Austrálie mistrovství světa ve fotbale 2022 je to velmi důležitý cíl. Trvalo 60 minut, než Mat Leckie vstřelil brilantní sólový gól, nekonečnou hodinu bránění a několik pozitivních momentů, které znamenaly, že Socceroos budou muset vyhrát nebo být mimo. Strávil nejlepší část dekády jako nejkonzistentnější útočná hrozba Socceroos, a přesto je pravděpodobně známý jak tím, co mu chybělo, tak tím, co poskytl.

Útočník zachoval chladnou hlavu, zakončil nádherný protiútok a omráčil Dány, proplétal se kolem svého obránce a pálil nízko a tvrdě kolem Kaspera Schmeichela v brance pro Evropany. V tu chvíli bylo jeho Fotbalové dresy mistrovství světa ve fotbale 2022 velmi poutavé. „Jsem hrdý, vyčerpaný, opravdu všechno. Je těžké popsat ty emoce právě teď,“ řekl Leckie australské televizi SBS. Byl to napínavý, bezgólový první poločas, poznamenaný tím, že Dánsko dominovalo v držení míče a nedokázalo proměnit žádnou ze svých šancí v tomto zápase skupiny D. A až do závěrečného hvizdu byly drženy ruce u úst uvnitř země, kdy Harry Souttar provedl jeden, dva, tři zásadní zásahy, aby poslal tým Grahama Arnolda do osmifinále poprvé od roku 2006.

Leckie startoval v každém jednotlivém zápase, který Austrálie odehrála na mistrovství světa od roku 2014, aniž by kdy měl čas na to, aby si zahrál svůj vlastní. Tentokrát si konečně oblékl Fotbalové dresy Austrálie mistrovství světa ve fotbale 2022 a stal se klíčovou rolí. Tentokrát jeho cíl všechno změnil. A fanoušci se na Twitteru obrátili na Leckieho neuvěřitelný gól, někteří volali po tom, aby byl korunován Australanem roku. Leckie a jeho kapitán Mat Ryan, kromě zranění, překonají australský rekord ve většině pohárových zápasů ve vyřazovacím střetnutí. Budou nosit stejné Fotbalové dresy mistrovství světa ve fotbale 2022, aby se zapsali do historie národního týmu. Ale po překonání Tuniska a Dánska se Socceroos nyní v osmifinále střetnou s Argentinou a Lionelem Messim.


Ansichten 387
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen