Lionel Messi a Argentina se ve finále mistrovství světa střetnou s Kylianem Mbappém a Francií

Lionel Messi. Argentina. Kylian Mbappé. Francie. O moc lepší to nebude – a to je zápas pro finále mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru. Pro fanoušky v Argentina dres to bude skvělá hra. Lionel Messi bude mít příležitost vyhrát první titul světového poháru ve své slavné kariéře, zatímco Kylian Mbappe doufá, že povede Francii k prvnímu opakování pro jakýkoli národ od roku 1962 a pouze ke třetímu celkově. Argentina si zajistila postup do finále po výhře 3:0 nad Chorvatskem. Modrobílá zeď argentinských fanoušků spustila další ztvárnění své hymny mistrovství světa, když se na stadionu Lusail blížil plný čas.

V noci, kdy Lionel Messi vstřelil svůj 11. gól na mistrovství světa ve svém 25. zápase mistrovství světa, dosáhli svého šestého finále mistrovství světa tím nejpřesvědčivějším možným způsobem. Fanoušci se vyhrnuli do ulic, jakmile zápas skončil, lidé mávali argentinskými vlajkami z aut, zatímco ostatní skákali a radostně zpívali uprostřed moře oblečených v fotbalové dresy. Argentina se stala první zemí, která si zarezervovala své místo ve finále poté, co v semifinále prošla přes Chorvatsko 3:0. Francie se připojila k zápasu poté, co ve svém semifinálovém zápase zvítězila nad Marokem 2:0.

Messi je ve skvělé formě, když na tomto mistrovství světa vstřelil gól v každém jednotlivém zápase kromě finále skupinové fáze proti Polsku. V Argentina dres vede pořadí Golden Boot v tiebreaku asistencí, protože on i Mbappe jsou na stejné úrovni s pěti góly. Dvojice jsou spoluhráči z francouzského ligového klubu Paris Saint-Germain, ale letos soutěží o trofej pro mistrovství světa a cenu turnaje za zlatou kopačku (nejvíce gólů na mistrovství světa). A pro Messiho jde nyní o víc než jen vyhrávat fotbalové zápasy. No, Messi tam bude na konci v fotbalové dresy. A cestou dělá z Maradony ten nejlepší dojem.


Ansichten 234
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen