Inter Milán je zpět v závodě Scudetto po výhře 1:0 nad Neapolí

Inter Milán je zpět v závodě Scudetto poté, co vyhrál 1:0 na San Siru proti dosud neporažené Neapoli, která stále vede tabulku Serie A. Stali se prvním týmem v sezóně 2022/2023 Serie A, který porazil Neapol po nejlepším domácím ligovém výkonu v sezóně. Neapol se při návratu po sedmitýdenním mistrovství světa a slavnostní přestávce snažila o rytmus a Džekovo úsilí v 56. minutě v Inter Milan dres, když se zblízka dostal na zakončení od Federica Dimarca, stačilo. Brankář Interu Andre Onana popřel Giacoma Raspadoriho pozdě, když 11zápasová vítězná série Neapole v Serii A skončila.

Matchweek 16 skončil Neapolí v čele se 41 body, pět před Milánem a sedm před Juve. Silná hlavička kapitána Bosny 10 minut po přestávce stačila k tomu, aby ukončila neporazitelnost Neapole a připravila Inter o osm bodů od těch, kdo udávali tempo. Nerazzurri si zasloužili vyhrát zápas od prvních minut prvního poločasu, kdy nedokázali skórovat i přes mnoho šancí, které si vytvořili ve svých fotbalové dresy, zejména se startujícími útočníky Romelu Lukaku a Edin Dzeko. Ve druhé polovině pokračovali muži Simone Inzaghi tam, kde přestali, a nadále způsobovali mužům Luciana Spallettiho nejrůznější problémy.

Juventus pokračoval v tlaku na první dva, ale odešel pozdě a získal sedmé vítězství v řadě na Cremonese, přičemž Arkadiusz Milik vstřelil jediný gól zápasu z přímého kopu v přestávce. Neapol by se vítězstvím vzdálila o osm bodů druhému AC Milán, zatímco Inter, o osm bodů na vrcholu, se svým vítězstvím posunul na čtvrté místo. Mezitím Inter poskočil na čtvrté místo před Lazio, které prohrálo 2:1 v Lecce. Druhý AC Milán nejvíce těžil z výhry jejich místních rivalů na San Siru. Jejich obhajoba titulu byla podpořena výhrou 2:1 v Salernitaně v prvním zápase dne.


Ansichten 331
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen