Real Madrid har brug for straffesparkskonkurrence for at nå den spanske Super Cup-finale

Det krævede straffesparkskonkurrence, men Real Madrid var til sidst i stand til at overvinde Valencia og nå endnu en spansk Super Cup-finale. Karim Benzemas straffespark bragte Europa- og La Liga-mestrene foran, men Samuel Lino udlignede lige efter pausen til 1-1 i Riyadh. Jose Gaya, Valencias kaptajn, forsøgte at afslutte skuddene, men målmand Thibaut Courtois stoppede ham i en Real Madrid trøje. Real var perfekte i skudkampen. De har nu deltaget i to shoot-outs (denne mod Valencia og finalen i 2021 mod Atlético Madrid) uden at misse et eneste af deres forsøg på mål.

Efter en ret sløj start på kampen lykkedes det Los Blancos at tage føringen, da Karim Benzema vandt og scorede et straffespark. Men Valencia kom ud med skud for at starte anden halvleg, og Real Madrid havde svært ved at leve med Los Che. I en billige fodboldtrøjer trak Samuel Lino dem lige inden for 30 sekunder efter, at anden halvleg gik i gang. Madrid vandt shootout 4-3 og scorede alle deres spark, mens Eray Comert missede sit og Thibaut Courtois reddede Jose Gayas indsats. Dette var sæsonens første Real Madrid mod Valencia, men der er en omkamp lige rundt om hjørnet.

Madrid mistede to forsvarsspillere i løbet af seks minutter: Militao, der blev svimmel efter at have modtaget bolden, og Lucas Vázquez, der pådrog sig en forstuvet ankel. I mellemtiden blev Karim Benzema den første mand til at score i fem på hinanden følgende Supercopa-kampe siden Lionel Messi i 2012, da han scorede fra pletten for at give Real Madrid føringen. Kampen viste sig at være en meget hårdere test, end Real Madrid ville have forventet, selvom de sandsynligvis var den bedste af de to hold i første halvleg og fortjente deres føring. Real Madrid møder enten Real Betis eller Barcelona i finalen på søndag, efter at de to hold mødes i semifinalen torsdag aften.