Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson se připojí k Stevenu Gerrardovi v Al-Ettifaq

Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson je na pokraji přestupu do saúdskoarabského klubu Al-Ettifaq, kde se znovu spojí s bývalým spoluhráčem Stevenem Gerrardem, který je nyní jejich manažerem. Přestup má být dokončen poté, co Liverpool souhlasil s poplatkem ve výši 12 milionů liber, s dalšími doplňky zahrnutými v dohodě. Henderson již souhlasil s tříletou smlouvou s Al-Ettifaq, díky které si vydělá ohromujících 700 000 liber týdně.

Tento krok je považován za další příklad rostoucí přitažlivosti Saúdské Arábie pro špičkové fotbalové hráče z Evropy. Lukrativní finanční nabídky země přilákaly několik významných hvězd, aby se připojily k jejich domácí lize. Navzdory počátečnímu váhání s přesídlením rodiny do Saúdské Arábie přiměla Al-Ettifaqova lukrativní nabídka Hendersona přehodnotit své rozhodnutí. Také diskutoval o svých vyhlídkách v prvním týmu s manažerem Liverpoolu Jürgenem Kloppem, než se nakonec rozhodl po 12 letech svléknout Liverpool dres.

Hendersonovy vůdčí schopnosti přesahují hřiště, protože byl otevřeným zastáncem komunity LGBTQI+ a fanoušků. Tento postoj kontrastuje s realitou v Saúdské Arábii, kde je homosexualita nezákonná. Skupina příznivců Liverpoolu Kop Outs vyjádřila silný nesouhlas s navrhovaným přestupem.

Zdá se, že exodus hráčů Liverpoolu do Saúdské Arábie roste, přičemž Roberto Firmino již přešel k Al-Ahli a Fabinho je také spojen s přesunem.

Od svého příchodu do Liverpoolu ze Sunderlandu v roce 2011 je Henderson základním kamenem týmu. Kapitánskou funkci převzal od Gerrarda v roce 2015 a byl vlivnou postavou na hřišti i mimo něj. Hendersonova věrnost Liverpoolu byla odměněna hlavními klubovými poctami, včetně Ligy mistrů v roce 2019 a titulu Premier League v následujícím roce, což znamenalo konec 30 let dlouhého čekání klubu na anglický ligový titul.

Odchod takového klíčového hráče nepochybně ovlivní dynamiku týmu Liverpoolu. Fanoušci se mohou jen těžko smířit s tím, že uvidí svého milovaného kapitána po více než deseti letech neochvějného nasazení v jiných fotbalové dresy. Lákadlo finanční odměny a šance na opětovné shledání s Gerrardem se však ukázaly jako příliš lákavé na to, aby Henderson odolal. Vzhledem k tomu, že Saudi Pro League i nadále přitahuje špičkové talenty, Liverpool se bude muset přizpůsobit a najít vhodné náhrady, aby si udržel konkurenceschopnost v domácích i mezinárodních soutěžích.

 


Ansichten 133
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen