Manchester City láme rekordy: Utrácí přes 500 milionů dolarů na platy hráčů

Manchester City, dominantní v Premier League za posledních deset let, nedávno odhalil historický milník, když překonal všechny britské fotbalové týmy tím, že v předchozí sezóně utratil více než 500 milionů dolarů na platy hráčů. Jejich triumf v anglických i evropských šampionátech a získání titulů v Lize mistrů, Premier League a FA Cupu přispěl k rekordním příjmům ve výši 712,8 milionu GBP v sezóně 2022-23 – což je nárůst o 99,8 milionu GBP oproti předchozímu roku. Zisky také vzrostly a dosáhly 80,4 milionu GBP ve srovnání s 41,7 milionu GBP v předchozím roce.

Vedeno strategickou brilantností trenéra Pepa Guardioly a seznamem špičkových hráčů, City v současnosti zaostává pouze za Barcelonu v platových výdajích hráčů, ale dokázalo se vyhnout finančním krizím. Úspěch týmu byl jak taktický, tak finanční, se zdánlivě neomezeným zdrojem financování. Navzdory své dominanci na hřišti sahá úspěch Manchesteru City za trofeje i do komerční sféry, kde prodeje jejich fotbalové dresy dosáhly nebývalých výšin.

Navzdory svým úspěchům čelí City neustálým výzvám a bojuje proti 115 obviněním Premier League z roku 2009 za porušení finančních předpisů fair play. Mzdové náklady klubu vzrostly a v minulé sezóně dosáhly 422,9 milionu liber, včetně solidního platu 45 milionů liber hvězdného útočníka Erlinga Haalanda, přestože zaměstnává o 56 fotbalových zaměstnanců méně. Fanoušci hrdě oblékali Manchester City dres, když si tým v minulé sezóně zajistil tituly v Lize mistrů, Premier League a FA Cupu.

Al Mubarak, šéf City, vyjádřil důvěru v jejich vítěznou formuli a zdůraznil jejich oddanost strategiím, které podpořily jejich úspěch. Minulou sezónu vyzdvihl jako vrchol fotbalové a komerční historie klubu. Výroční prohlášení hrdě vykázalo zisk ve výši 80 milionů liber, což znamená významnou transformaci ekonomického výhledu City, který byl dlouho charakterizován velkými ztrátami v důsledku nesrovnatelné úrovně výdajů.

Vzhledem k tomu, že City usiluje o rekordní čtvrtý titul v řadě Premier League a postupuje v Lize mistrů, zdá se, že klub je připraven na další úspěchy jak na hřišti, tak ve finančních záležitostech.


Ansichten 64
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen