Maracanã Mayhem: Argentina je na vrcholu Brazílie

V dramatickém kvalifikačním zápase mistrovství světa 2026 na stadionu Maracanã v Riu de Janeiro si Argentina zajistila vítězství 1:0 nad Brazílií díky hlavičce Nicoláse Otamendiho v 64. minutě. Těžiště hry se však přesunulo z akce na hřišti k násilným střetům na tribunách, což způsobilo půlhodinové zpoždění. Nevraživost se stupňovala, což vedlo k potyčkám mezi místními a argentinskými fanoušky během státních hymen.

Brazilská policie odpověděla obviněním hostujících fanoušků, kteří se pomstili tím, že roztrhali sedadla a mrštili je na důstojníky. Chaos přiměl zpanikařené diváky, aby pro jistotu vstoupili na hřiště a minimálně jeden zraněný fanoušek byl vytažen ven ze stadionu. Uprostřed střetů a invazí na hřišti vyzařovala odolnost fotbalové dresy obou skupin fanoušků pocit jednoty v jejich lásce ke hře, která překračovala chaos. Navzdory bouřlivé atmosféře uštědřila Argentina Brazílii historicky první domácí prohru v kvalifikačním zápase mistrovství světa.

Samotný zápas byl poznamenán nabitým zápasem s omezenými příležitostmi ke skórování. Pokus Gabriela Martinelliho ve druhém poločase, namířený přímo na argentinského brankáře Emiliana Martineze, se ukázal jako klíčový, když Otamendiho rozhodující hlavička zajistila tři body. Po bouřlivých scénách byly vidět rozházené Brazílie dres, symbolické vyjádření jednoty mezi fanoušky navzdory nepřízni osudu.

Předzápasové incidenty se proměnily v napjatý a drsný první poločas, který zastínil fotbalovou podívanou. Zdá se, že Lionel Messi, jehož potenciální finálový zápas na historické Maracanã byl již pod drobnohledem, utrpěl v prvním poločase zranění pravé nohy. Navzdory postrannímu hodnocení jeho pravého kvadricepsu během 28. minuty Messi pokračoval ve hře, takže si nebyl jistý, zda zranění přispělo k jeho potenciálnímu předčasnému odchodu.

Nakonec Otamendiho gól vryl vítězství Argentiny do historických knih a znamenal bezprecedentní domácí porážku Brazílie v kvalifikaci na mistrovství světa uprostřed zápasu zastíněného násilím mimo hřiště a Messiho obavami ze zranění.


Ansichten 288
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen