Young Guns z Chelsea zajistili zásadní vítězství proti Palace

Noni Madueke zajistil pro Chelsea pozdní vítězství na Stamford Bridge proměněnou penaltou, když ve středečním vyrovnaném utkání porazil Crystal Palace 2:1. Argentinský manažer Chelsea se rozhodl pro vůbec nejmladší klub Premier League, což je strategický krok v reakci na boj týmů o formu. Navzdory tomu, že se Chelsea zpočátku jevila pomalá a nedokázala se vyrovnat s počátečním tlakem Palace, nedokázala využít žádné významné šance, takže zápas byl připraven na potenciální remízu.

V tomto londýnském derby se dvěma zápasícími týmy Michael Olise, bývalý cíl Chelsea, vsítil do sítě Palace a zrušil brzký gól Mykhaila Mudryka. Zlom nastal v 71. minutě, kdy do hry vstoupil v této sezóně málo využívaný Noni Madueke, který nahradil Christophera Nkunku a nakonec zajistil Chelsea vítězství. Jeho rozhodující penalta přiměla nadšence Chelsea spěchat k nákupu nejnovějších fotbalové dresy, dychtiví předvést svou věrnost vycházející hvězdě.

Vítězství je pro Chelsea zásadní vzpruhou, staví ji na 10. pozici, ale v polovině sezóny stále ztrácí 12 bodů na první čtyři. Pro ty, kteří se nemohli utkání zúčastnit, online objednávky na Chelsea dres raketově vzrostly po vzrušujících hrdinstvích v pozdních zápasech. Manažer Pochettino, který čelí náročnému začátku svého působení v Chelsea, představil vůbec nejmladší začínající jedenáctku s průměrným věkem 23 let a 21 dní. Je pozoruhodné, že zápas znamenal návrat Nkunku do základní sestavy poté, co se zotavil ze zranění kolena, které ho vyřadilo na první polovinu sezóny.

Na druhou stranu Crystal Palace se po osmizápasové sérii bez vítězství nervózně ohlíží přes ramena a drží jen tříbodový náskok na 18. Luton Town. Nadcházející zápas Chelsea proti Luton Town a souboj Palace s Brentfordem budou klíčové pro úsilí obou týmů vylepšit si ligové pozice.


Ansichten 43
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen