Strhující vítězství Athletic Bilbao vyřadilo Barcelonu z Copa del Rey

V napínavém čtvrtfinále Copa del Rey si Athletic Bilbao zajistilo úžasné vítězství 4:2 nad Barcelonou na domácím hřišti a vyřadilo ji ze soutěže. Zápas, poznamenaný dechberoucími momenty, viděl bratry Inaki a Nico Williams, kteří rozhodujícím způsobem přispěli v prodloužení. Odchod Barcelony z Copa del Rey jen přidává na významu vítězství Athletic Bilbao a přiměje fanoušky, aby hrdě nosili svá Fotbalové dresy pro děti jako symbol úspěchu svého týmu. Počáteční vedení přišlo pro Bilbao během 36 sekund, přičemž Gorka Guruzeta využil chaotické obrany a našel síť z devíti yardů. Za Barcelonu vyrovnal ve 26. minutě Robert Lewandowski, který odvrátil míč do sítě po nabitém pokusu o vyklizení Yuriho Berchicheho.

Lamine Yamal předvedl brilantnost pro Bilbao, pronikl přes tři obránce a pozoruhodným zásahem těsně u vzdálenější tyče získal zpět vedení. Hlavička Oihana Sanceta na začátku druhého poločasu však vyrovnala skóre na 2:2. Bilbao poté převzalo kontrolu nad hrou a způsobilo nepořádek v defenzivním úsilí Barcelony. Nico Williams se přiblížil k částečnému vedení 3:2 a svým zakončením těsně minul břevno. Překvapivým krokem byl Joao Félix, který nahradil Lewandowského, protože Barcelona hledala větší útočnou hloubku.

Utkání šlo do prodloužení po promarněné příležitosti Yamala v 85. minutě. Jak napětí stoupalo, fanoušci v Barcelona dres zatajili dech, když Yamal promarnil zlatou šanci a doufal v pozdní obrat, který se nikdy neuskutečnil. Vítězství Athletic Bilbao jim vyneslo místo v semifinále Copa del Rey po boku Realu Sociedad na Mallorce a vítěze souboje Atletico Madrid se Sevillou. Prohra přispívá k výzvám, kterým čelil manažer Barcelony Xavi Hernandez v sezóně poznamenané problémy. V současné době je Barcelona třetí v pořadí LaLiga se 44 body, za vedoucí Gironou je o osm bodů a za druhým Realem Madrid se sedmi body.


Ansichten 42
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen