Dortmund Clinch ve čtvrtfinále v thrilleru Ligy mistrů

V napínavém souboji osmifinále si Borussia Dortmund zajistila své místo ve čtvrtfinále Ligy mistrů UEFA a ve vypjatém střetnutí v Signal Iduna Park překonala PSV. Navzdory dominanci PSV v noci to byla smrtící kombinace Dortmundu Jadona Sancha a Marca Reuse, která nakonec zpečetila jejich postup. Ikonické žlutočerné Borussia Dortmund dres byly na hřišti symbolem odhodlání a jednoty. Sancho, překypující sebevědomím po svém nedávném návratu do formy, otevřel skóre, než byl odstaven kvůli obavám ze zranění, což umožnilo Reusovi zakročit a zajistit si vítězství rozhodujícím gólem.

Remíza byla velmi vyrovnaná po remíze 1:1 v prvním zápase v Nizozemsku, kde Luuk de Jong zrušil odvrácený zásah Donyella Malena za Dortmund. Houževnatost Dortmundu však před domácím publikem zářila, když zúročili klíčové momenty k zajištění postupu do čtvrtfinále. Když zazněl závěrečný hvizd, příznivci zaplavili ulice ve Fotbalové komplety svého týmu a oslavovali těžce vybojované vítězství Dortmundu.

Postup Dortmundu znamená jejich první účast v osmifinále Ligy mistrů po třech letech, což svědčí o jejich odhodlání a kvalitě na evropské scéně. Niclas Füllkrug z Dortmundu při pohledu na čtvrtfinálový los vyjádřil očekávání ohledně výzvy, která ho čeká, a uznal, že kterýkoli ze zbývajících týmů by se mohl ukázat jako impozantní soupeř.

Blížící se los čtvrtfinále i semifinále slibuje vzrušení bez omezení na případné zápasy. Dortmund bude spolu s dalšími sedmi zbývajícími týmy netrpělivě očekávat svůj osud při přípravě na další fázi soutěže. Čtvrtfinále je naplánováno na výkop 9. dubna, po němž budou následovat druhé zápasy 16. dubna, čímž se připraví půda pro to, co slibuje napínavý závěr letošní sezóny Ligy mistrů.


Ansichten 26
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen