Konec jedné éry: Mats Hummels opustí Borussii Dortmund

Zdá se, že Mats Hummels, stálice obrany Borussie Dortmund a jeden z nejproslulejších středních obránců své generace, se s klubem možná brzy rozloučí. Navzdory svému významnému přínosu za posledních patnáct let Hummels zvažuje odchod z Dortmundu, když mu na konci sezóny vyprší smlouva. Oznámení, že Mats Hummels potenciálně opouští Borussii Dortmund, vyvolalo diskuse mezi fanoušky, z nichž mnozí mají hezké vzpomínky na to, že ho v průběhu let viděli v jejich černožlutých Fotbalové komplety.

Nedávný vývoj pod vedením hlavního trenéra Edina Terziće vedl k tomu, že Hummels sestoupil na lavičku ve prospěch mladších talentů, jako jsou Nico Schlotterbeck a Niklas Süle, a to i přes konzistentní výkon Hummelse jako jednoho z nejvýraznějších obránců Dortmundu v této sezóně. Zdroje naznačují, že Hummels si je stále více vědom toho, jakou daň si jeho tělo vybírá, a touží ukončit svou kariéru na vysoké úrovni, přičemž upřednostňuje trávit kvalitní čas se svou rodinou po letech intenzivní oddanosti hře.

Přestože Borussia Dortmund údajně zvažovala prodloužení Hummelsovy smlouvy o další rok, nyní to vypadá, že vítěz mistrovství světa z roku 2014 klub v létě opustí. Zatímco Hummels prokazoval svou spolehlivost v průběhu celé sezóny, vyhlídka být součástí týmu v přechodu nemusí být v souladu s jeho aspiracemi na důstojný odchod ze sportu. Navzdory jeho nejisté budoucnosti už fanoušci přemítají o bezpočtu zápasů, kterých byli svědky, jak Hummels oblékal Borussia Dortmund dres s hrdostí a obdivem. Ačkoli by mohl pokračovat ve hře alespoň další sezónu a přispět k úspěchu jakéhokoli týmu, Hummelsovo rozhodnutí upřednostnit rodinu a odejít za svých podmínek je pochopitelné.

Pokud Hummels skutečně odejde, Borussia Dortmund bude muset vyřešit mezeru ve své obraně tím, že v létě bude hledat náhradu na přestupovém trhu. Spekulace spojily Dortmund s potenciálními cíli, jako jsou Armel Bella-Kotchap a Dean Huijsen, když se připravují na nadcházející sezónu.


Ansichten 28
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen