Boj proti rasismu: Upřímná prosba Viniciuse Jr. o změnu

Brazilský křídelník Vinicius Jr., který hraje za Real Madrid od roku 2018, vyjádřil svůj hluboký emocionální boj proti opakujícímu se rasistickému zneužívání, kterému čelí ve Španělsku. 23letý fotbalista v slzách otevřel své utrpení a přiznal, že se cítil izolovaný a demotivovaný navzdory své snaze bojovat proti rasismu. Nadcházející přátelský zápas mezi Brazílií a Španělskem, který se bude konat na stadionu Realu Madrid Santiago Bernabeu, nese slogan „Jedna kůže“ v solidaritě proti rasismu.

Vinicius, známý tím, že zintenzivňuje boj proti rasismu, odhalil svou zranitelnou stránku uprostřed neustálých výzev, kterým v posledních dvou letech čelil. Přes četné oficiální stížnosti si posteskl nad nedostatečným trestem pro viníky. Jeho emocionální výlev odráží daň, kterou si takové zneužívání vybralo na jeho vášni pro hru, a přiznává, že se cítí stále více sklíčený, aby pokračoval ve hře.

Jen v minulé sezóně bylo hlášeno 10 případů rasistického zneužívání vůči Viniciovi, což poukazuje na přetrvávající problém ve španělském fotbale. Zdůraznil však, že Španělsko nevnímá jako bytostně rasistické a uznává podporu kolegů v lize. Navzdory svým bojům zůstává Vinicius nadějný a požádal FIFA, UEFA a další instituce o pomoc v boji proti rasismu. Jeho odvaha přesahuje hřiště a překonává Fotbalové komplety, když bojuje proti diskriminaci ve fotbale.

Viniciusova klíčová role v nedávném vítězství Brazílie proti Anglii na stadionu Wembley podtrhuje jeho talent a odolnost v nepřízni osudu. Zatímco se Brazílie připravuje na střet se Španělskem, Viniciusův osobní boj proti rasismu dodává zápasu dojemnost, která slouží jako součást kampaně proti rasismu. Navzdory výzvám, kterým čelí, se Vinicius ponořil do studia této problematiky a cítil se lépe připraven ji veřejně řešit. V nadcházejícím zápase na Santiago Bernabeu bude Vinicius Jr. v zářivých žlutých a zelených Copa América Brazílie dres a bude pokračovat ve své křížové výpravě proti rasismu. Jeho odvážný postoj proti rasismu nejen vrhá světlo na jeho osobní zápasy, ale také zesiluje naléhavou potřebu kolektivní akce v boji proti diskriminaci ve fotbale.


Ansichten 21
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen