Srdíčko pro Bayern, když Real Madrid zajistil finálové místo

Real Madrid si zajistil dramatické vítězství nad Bayernem Mnichov v semifinále Ligy mistrů a zajistil si výhru 2:1 ve druhém zápase díky dvěma pozdním gólům Joselu. Tento triumf posunul Real Madrid do finále proti Borussii Dortmund na stadionu Wembley, což znamená jeho pozoruhodné šesté vystoupení v mistrovském utkání během deseti let. Uprostřed napětí semifinálového střetnutí přidal k podívané na hřišti i střet barev mezi fotbalové dresy Bayernu a Realu Madrid. Alphonso Davies původně dostal Bayern do vedení gólem v 68. minutě, což naznačovalo celoněmecké finále, dokud Joseluovo hrdinství nezměnilo příběh.

Real Madrid dominoval většině zápasu, Rodrygo se blížil ke skórování, ale byl popřen dřevem a kontroverzní situací zahrnující dva míče na hřišti. Navzdory jejich dominanci to byl Vinicius mladší, kdo neustále ohrožoval levé křídlo a vytvářel si řadu šancí, které zmařil brankář Bayernu Manuel Neuer.

Klíčový moment nastal, když Joselu, aktuálně hostovaný z Espanyolu, využil v 87. minutě vzácnou chybu Neuera a vyrovnal skóre. To připravilo půdu pro napínavý závěr, přičemž Borussia Dortmund se rýsovala jako poslední překážka v honbě Realu Madrid za 15. titulem v evropském poháru. Vzhledem k tomu, že Bayer Leverkusen již ukončil kralování Bayernu v Bundeslize, představovala Liga mistrů poslední příležitost pro získání stříbra v této sezóně.

Ačkoli se zdálo, že Matthijs de Ligt zachránil pozdní vyrovnání, ofsajdové upozornění asistenta rozhodčího branku neuznalo, takže naděje Bayernu byly zmařeny a Real Madrid se radoval. Když už byl vystřídán hvězdný útočník Harry Kane, Bayern postrádal palebnou sílu, aby se mohl vrátit, a nakonec nedosáhl svých aspirací zopakovat svůj triumf v Lize mistrů 2013. Když zazněl závěrečný hvizd, stadionem se prohnaly kontrastní emoce, jásající příznivci Realu Madrid slavili triumf svého týmu, zatímco fanoušci Bayern München dres odění se potýkali se zklamáním z toho, že v semifinále nestačili.


Ansichten 14
Aktie
Kommentar
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Sie können auch mögen